Σοβαρές διαφωνίες» Πούτιν - Μέρκελ για την ουκρανική κρίση

17 Οκτωβρίου 2014 11:15
«Σοβαρές διαφωνίες» για την ουκρανική κρίση εξακολουθούν να υφίστανται ανάμεσα στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε τη νύκτα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, λίγο μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών.
«Εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες ως προς την έναρξη της εσωτερικής ουκρανικής σύγκρουσης, καθώς για τις βαθιά αίτια της σημερινής κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνομιλία με την Άγγελα Μέρκελ αργά χθες το βράδυ στο Μιλάνο, στο περιθώριο της ευρω-ασιατικής συνόδου κορυφής του Asem.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς και ενδελεχούς συνομιλίας, οι κ.κ. Πούτιν και Μέρκελ επιβεβαίωσαν κατά λεπτομερή τρόπο την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ» (5 Σεπτεμβρίου), οι οποίες επέτρεψαν την εφαρμογή της (συχνά παραβιαζόμενης) εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά από το τέλος του Αυγούστρου στο Μινσκ, να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, παρουσία πολλών ευρωπαίων ηγετών, όπως η Άγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε χθες συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι πολλά σημεία της συμφωνίας, που είχαν γίνει αποδεκτά από τις δύο πλευρές στο Μινσκ, δεν έχουν εφαρμοσθεί ώστε να υπάρξει πλήρης εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos