Απειλή Ερντογάν: Δεν κάνω βήμα πίσω για το φυσικό αέριο στην Κύπρο!

09 Νοεμβρίου 2014 12:28

Νέα δεδομένα σε ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, αλλά και στις ευρωτουρκικές σχέσεις, προκαλεί η στρατηγική -πλέον- επιλογή του Ταγίπ Ερντογάν να επιμείνει

στην πολιτική της σύγκρουσης προκειμένου η Τουρκία να εξασφαλίσει, είτε απευθείας είτε μέσω των Tουρκοκυπρίων, πρόσβαση στα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο «σουλτάνος» οδήγησε τη χώρα του σε διπλωματική απομόνωση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή. Πάγωσε τις σχέσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ψυχράθηκε με τον Πούτιν λόγω της στάσης του στην Κριμαία και τη Συρία, έκανε καχύποπτο ακόμη και τον Ομπάμα και προχωράει σε επίδειξη δύναμης επιλέγοντας ως «εύκολο στόχο» την Κύπρο.

Ο Tούρκος ηγέτης, «μεθυσμένος» από την αλαζονεία που ξεπερνά και αυτά ακόμη τα πρότυπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, απέρριψε τις κατευναστικές παρεμβάσεις που έγιναν από διάφορες πλευρές και μέσω σημαντικού πολιτικού παράγοντα με τον οποίο είχε επαφή την περασμένη εβδομάδα έστειλε, όπως πληροφορείται το «Εθνος της Κυριακής», στην ελληνική κυβέρνηση ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στο θέμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos