Ισραήλ: Οργή για το προεκλογικό σποτ που συνδέει τζιχαντιστές και Αριστερά

15 Φεβρουαρίου 2015 15:53

Ένα προεκλογικό σποτ του Λικούντ, του κόμματος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πυροδότησε σήμερα μια διαμάχη καθώς υποστηρίζει ότι μια ενδεχόμενη νίκη της αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Μαρτίου δε μπορεί παρά να ωφελήσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε αυτό το σποτ, το οποίο μεταδόθηκε από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δύο κωμικοί που υποδύονται τους τζιχαντιστές επιβαίνουν σε ένα φορτηγάκι στο οποίο κυματίζουν οι μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους. Σταματούν δίπλα σε ένα άλλο αυτοκίνητο το οποίο οδηγεί ένας Ισραηλινός. Ο ένας εκ των δύο «τζιχαντιστών» τον ρωτάει «πώς θα πάμε στην Ιερουσαλήμ, αδελφέ μου;» και ο οδηγός απαντάει: «στρίψτε αριστερά».

Κατόπιν εμφανίζονται δύο συνθήματα στην οθόνη: «η Αριστερά θα υποκύψει στην τρομοκρατία» και «ή εμείς ή εκείνοι, δεν υπάρχει (άλλη εναλλακτική) από το Λικούντ, από τον Νετανιάχου».

Το σποτ αυτό στοχοθετεί ιδίως την «Ένωση Σιωνιστών», ένα συνασπισμό κομμάτων της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Ισαάκ Χέρτζογκ, τον ηγέτη του εργατικού κόμματος, και την Τζίπι Λίβνι, του κεντρώου χώρου.

Το κόμμα αυτό εξέδωσε ένα δελτίο τύπου στο οποίο καταγγέλλει το σποτ και «την κολοσσιαία αποτυχία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον τομέα της ασφάλειας».

«Εκείνος απελευθέρωσε τρομοκράτες που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα, εκείνος ενίσχυσε την Χαμάς, την ώρα που το Ιράν κατά τη διάρκεια της θητείας του εξελίχθηκε σε ένα Κράτος που έχει φθάσει στο κατώφλι των πυρηνικών».

Ο Γιουβάλ Ντισκίν, πρώην επικεφαλής του Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας, άσκησε κριτική από το λογαριασμό του στο Facebook στον Ισραηλινό πρωθυπουργό που «αποφυλάκισε τρομοκράτες προκειμένου να μην "παγώσει" η κατασκευή εποικισμών (στα παλαιστινιακά εδάφη), είναι ο άνδρας που απειλεί το Ιράν ενώ ταυτόχρονα είναι ανίκανος να ανατρέψει μία τρομοκρατική οργάνωση (τη Χαμάς) στη Λωρίδα της Γάζας».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos