Βρετανία: Σκληραίνει η στάση της κυβέρνησης για την κακοποίηση ανηλίκων

03 Μαρτίου 2015 10:45

Αυστηρά μέτρα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των ανηλίκων προτίθεται να λάβει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του.


Ο Κάμερον έχει θορυβηθεί αρκετά από τις αποκαλύψεις πως τουλάχιστον 1400 ανήλικα παιδιά έχουν κακοποιηθεί στην περιοχή του Ρόδεραμ και προτίθεται να περάσει στην ατζέντα του το συγκεκριμένα ζήτημα ως εθνικής προτεραιότητας, με τον βρετανικό Τύπο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός της χώρας έχει τοποθετήσει το συγκεκριμένο ζήτημα στο ίδιο επίπεδο με το οργανωμένο έγκλημα.

Το φαινόμενο της κακοποίησης ανηλίκων έχει γιγαντωθεί στην περιοχή του Ρόδεραμ, εκεί που συμμορίες Ασιατών δρουν ανενόχλητες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η κυβέρνηση της Αγγλίας νιώθει τρομοκρατημένη από τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις, ενώ τονίζεται χαρακτηριστικά πως τα ανήλικα παιδιά που τις έχουν υποστεί «έμαθαν να κρύβονται εξαιτίας της παραπλανητικής αίσθησης της πολιτικής ορθότητας. Η κουλτούρα άρνησης που τα απογοήτευσε τόσο άσχημα θα πρέπει να εξαλειφθεί».

Στη Βρετανία ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα για το θέμα. Την Δευτέρα (2/3/2015) μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις δέκα ανδρών οι οποίοι φέρεται πως εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων εναντίον ανηλίκων.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos