Ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. υπόσχεται η Μέρκελ

19 Οκτωβρίου 2015 14:19

Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, τόνισε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη η Αγκελα Μέρκελ, με φόντο την προσφυγική κρίση, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Πώς μπορούμε να οργανώσουμε την ενταξιακή διαδικασία πιο δυναμικά;», ρώτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος το κεφάλαιο 17 και να κάνει προετοιμασίες για τα (κεφάλαια) 23 και 24. «Μπορούμε να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες», είπε.

 

Από την πλευρά του ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία ώστε να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση, αλλά εκτίμησε ότι η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς μια επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.

Επισήμανε ακόμη πως η Αγκυρα αναμένει την επίσπευση της διαδικασίας ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των ταξιδιών Τούρκων πολιτών στην ΕΕ χωρίς βίζα, ενώ εξέφρασε την θέση ότι μία «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία είναι απαραίτητη προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές.

Επίσπευση ζήτησε και ο Ερντογάν

Την υποστήριξη του Βερολίνου στην επίσπευση της προσπάθειας της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε από την Αγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Ο Ερντογάν γνωστοποίησε πως συζήτησε επίσης με την Γερμανίδα Καγκελάριο και την ανάγκη να «ενεργήσουν από κοινού εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos