Ξύλο και επεισόδια σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στο Σικάγο

12 Μαρτίου 2016 13:55

Χάος επικράτησε χθες σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόλαντ Τραμπ που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής στο Σικάγο, καθώς ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ των χιλιάδων συγκεντρωμένων, υποστηρικτών του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και εκείνων που παρευρέθησαν για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της υποψηφιότητας του.


Η ομιλία του δισεκατομμυριούχου ακυρώθηκε τελικά την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας για να αποτρέψει «ενδεχομένως τον σοβαρό τραυματισμό ανθρώπων». Το μέλος της καμπάνιας του Τραμπ που ανέβηκε στο βήμα περίπου μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της προεκλογικής εκδήλωσης, ανακοινώνοντας την αναβολή της δεν είπε πότε και αν η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές, πολλοί μεταξύ αυτών υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς και ακτιβιστές του αντιρατσιστικού κινήματος Black Lives Matter, κατάφεραν να συγκεντρωθούν μέσα στον αθλητικό χώρο του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, στο Σικάγο, όπου ο επιχειρηματίας επρόκειτο να μιλήσει νωρίς το βράδυ, προφανώς απειλώντας να διαταράξουν τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης.

Όλη την ημέρα η ένταση αυξανόταν σταδιακά μέσα και έξω από την πανεπιστημιούπολη, όπου εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί φοιτητές, διαμαρτύρονταν για την επικείμενη άφιξη του υποψηφίου.

Όταν ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε την ακύρωση της εκδήλωσης, ακούστηκαν κραυγές, χειροκροτήματα και τότε διαπληκτισμοί ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του Τραμπ. Προσβολές και γροθιές αντηλλάγησαν, οι υποστηρικτές του Σάντερς φώναξαν συνθήματα, ενώ άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας προσπαθούσαν να διαχωρίσουν τις ομάδες και να εκκενώσουν την αίθουσα.

Ξύλο και επεισόδια σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στο Σικάγο

Τα βίαια επεισόδια συνεχίστηκαν και στον εξωτερικό χώρο, με την αστυνομία να κάνει συλλήψεις, σύμφωνα με εικονολήπτη του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Οι ακτιβιστές του Black Lives Matter απέκλεισαν προσωρινά παρακείμενο αυτοκινητόδρομο.

«Ο κόσμος ενδεχομένως να τραυματιζόταν σοβαρά", εξήγησε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. "Δεν μπορούμε πλέον να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση σε μεγάλη πόλη της χώρας αυτής χωρίς να υπάρξει βία ή δυνητική βία».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos