Γκ. Ιβανόφ: Αδυναμία συνεννόησης της Ελλάδας

16 Μαρτίου 2016 09:51

Στην αδυναμία συνεννόησης της Ελλάδας με τα Σκόπια αλλά και εφαρμογής συγκεκριμένου και γρήγορου σχεδίου ασφάλειας απέδωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Ειδομένη.

Παράλληλα επανέλαβε πως η χώρα του είναι έτοιμη να λάβει κάθε μέτρο ώστε να προστατεύσει τα σύνορά της και την εθνική της ασφάλεια.

Ο κ. Ιβανόφ που το βράδυ της Τρίτης συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Ένας ανεξέλεγκτος αριθμό μεταναστών και ξένων πολιτών προσπάθησαν να διασχίζουν τα σύνορα του κράτους μας παράνομα. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας, αντέδρασαν με επιτυχία και θέλω να συγχαρώ όλους για την έγκαιρη και υπεύθυνη αντίδρασή τους, χωρίς τη χρήση βίας».

Στην συνέχεια μίλησε για την διαφορά που έχουν τα Σκόπια με τις ευρωπαϊκές χώρες λέγοντας: «Επαναλαμβάνω πως δεν είμαστε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ, ούτε της ζώνης Σένγκεν, και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να υποστούμε εμείς τις συνέπειες από την μη ενοποιημένων πολιτική της Ένωσης. Αν δεν αρχίσουμε συνεργαζόμαστε όσο το δυνατόν συντομότερα με την Ελλάδα, είναι σίγουρο ότι περιστατικά αυτού του είδους θα επαναληφθούν και η κατάσταση θα γίνει πιο περίπλοκη».

Μιλώντας για την στάση που θα κρατήσει η χώρα του είπε: «Μέχρι στιγμής, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε έτοιμη για όλα τα σενάρια. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για την προστασία των κρατικών συνόρων και την εθνική μας ασφάλεια. Θα έχω τηλεφωνικές συνομιλίες με αρχηγούς των χωρών που εμπλέκονται στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την ολλανδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα και των άλλων χωρών των Βαλκανίων και δεν θα επιτρέψουμε την παράνομη είσοδο μεταναστών».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos