Ερντογάν: Μας βαραίνει την καρδιά αλλά σεβόμαστε τα σύνορα όλων των χωρών

23 Οκτωβρίου 2016 12:42

Προκλήσεων... συνέχεια από τον «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία σέβεται τα γεωγραφικά σύνορα όλων των κρατών ακόμη και αν αυτό «βαραίνει την καρδιά» των πολιτών της χώρας. Την ίδια ώρα, έκανε μια έμμεση αναφορά στη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ.


Ερντογάν: Μας βαραίνει την καρδιά αλλά σεβόμαστε τα σύνορα όλων των χωρών
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή την ιρακινή πόλη Μοσούλη, που στο παρελθόν αποτελούσε τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι αρνήθηκε την πρόταση της Άγκυρας να συμμετάσχει ο τουρκικός στρατός στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος –μια άρνηση που έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα τον Ερντογάν.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος και αναλυτής Mahir Zeynalov, που συνεργάζεται με την Huffington Post και την εφημερίδα Los Angeles Times, αναμεταδίδοντας την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε στο Twitter ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι τα σύγχρονα σύνορα της χώρας δεν «τα αποδεχτήκαμε εθελοντικά».

«Τα σύγχρονα σύνορα δεν είναι κάτι που αποδεχόμαστε εθελοντικά. Οι ιδρυτές της χώρας μας γεννήθηκαν έξω από αυτά τα σύνορα» φέρεται να είπε ο κ. Ερντογάν, μια έμμεση αναφορά στη Θεσσαλονίκη.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos