Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με νέο μανιφέστο

21 Νοεμβρίου 2016 12:40

Δεν πρέπει να υπήρξαν πολλοί στον πλανήτη που να ξαφνιάστηκαν από τη χθεσινή ανακοίνωση της Ανγκελα Μέρκελ ότι θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.


Ολο το προηγούμενο διάστημα είχε καταστεί σαφές, σε όλους τους τόνους και από όλες τις κατευθύνσεις -με πειστικότερο όλων τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα-, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να αναλάβει τα ηνία η Μέρκελ.
Σε αυτό το πνεύμα, άλλωστε, ήταν και οι φράσεις που χρησιμοποίησε χθες για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της. Τόνισε δηλαδή ότι θα πρέπει να δοθεί ώθηση στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του σεβασμού για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής και φύλου.

«Ο στόχος μου είναι να εργαστώ για τη συνοχή της κοινωνίας» συνέχισε, προειδοποιώντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η ενίσχυση του μίσους. Ως δύο βασικούς πυλώνες του προγράμματός της ανέφερε τη «μάχη για τις αξίες μας» καθώς και την «υπεράσπιση του τρόπου ζωής μας», υπονοώντας ότι αποδέχθηκε την πρόκληση να είναι ο «φάρος» σταθερότητας και υπεράσπισης των δυτικών αξιών.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos