«Χίλαρι ζήτα επανακαταμέτρηση στις πολιτείες-κλειδιά»

24 Νοεμβρίου 2016 13:01

Το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον σε αριθμό ψήφων πλησιάζει τώρα τα δύο εκατομμύρια ψήφους, ενώ η προεκλογική εκστρατεία της δέχεται πιέσεις από τους επιστήμονες που συνιστούν να γίνει επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων σε αρκετές πολιτείες, σχολιάζει το CNN.


«Χίλαρι ζήτα επανακαταμέτρηση στις πολιτείες-κλειδιά», εισηγούνται επιστημονικοί σύμβουλοι
Η Κλίντον έχασε την πλειοψηφία στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, ενώ ο αυξανόμενος αριθμός της λαϊκής ψήφου υπέρ της Χίλαρι Κλίντον δεν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι αναφορικά με το ποιος θα είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, τόσο βοηθοί όσο και σύμμαχοι της Κλίντον εκτιμούν ότι η διεύρυνση της ψαλίδας στη λαϊκή ψήφο της δίνει το δικαίωμα ν΄ αμφισβητήσει ενδεχόμενες επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ.

Με δεδομένη την καταμέτρηση που έγινε χθες το απόγευμα η Κλίντον προηγείται με 1,82 εκατομμύρια ψήφους (63.964.956 Κλίντον, 62.139.188 Τραμπ) όπως δείχνουν τα στοιχεία προκαταρκτικών καταμετρήσεων.
Η εκλογική αποτυχία της Κλίντον στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου αποδίδεται στη μη αποτελεσματική απόδοση της προεκλογικής της εκστρατείας στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβανία, αλλά και στο Ουισκόνσιν.

Ο Τραμπ νίκησε στην Πενσιλβανία και το Ουισκόνσιν, ενώ το αποτέλεσμα στο Μίσιγκαν δείχνει μικρή διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, δύο και πλέον εβδομάδες από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.
Έτσι, μία ομάδα επιστημόνων ασκεί πιέσεις στο επιτελείο της Κλίντον προκειμένου να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα στις "πολιτείες-κλειδιά," με την επίκληση προβλημάτων στην καταμέτρηση των ψήφων, αλλά και την προσπάθεια ενδεχόμενης ηλεκτρονικής αλλοίωσης των τελικών αποτελεσμάτων.

Ο Τραμπ χαρακτήριζε ως “μη δημοκρατικό” το Κολέγιο των Εκλεκτόρων, ενώ σήμερα έχει αλλάξει θετικά τη συμπεριφορά του απέναντί του, σχολιάζει το CNN.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos