Τραμπ σε Μέρκελ: «Κοινό σημείο μας οι υποκλοπές από τον Ομπάμα»

18 Μαρτίου 2017 13:46

Το ζήτημα της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου της ΕΕ με τις ΗΠΑ, αλλά και αυτά του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Ντόναλντ Τραμπ με την Άνγκελα Μέρκελ, μετά την πρώτη ιστορική συνάντησή τους, στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.


Αίσθηση προκάλεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι έχει πέσει θύμα υποκλοπών από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και η αναφορά του, απευθυνόμενος στη Μέρκελ. «Τουλάχιστον έχουμε κάτι κοινό ίσως», είπε ο κ. Τραμπ με την Γερμανίδα καγκελάριο να μην αντιδρά. Η κ. Μέρκελ ήταν η πιο στενή συνεργάτιδα του Μπαράκ Ομπάμα στην Ε.Ε. και η γερμανίδα πολιτικός δεν έχει κρύψει ποτέ την εκτίμησή της στο πρόσωπό του.
Για το φλέγον ζήτημα της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως «δεν πιστεύει στον απομονωτισμό» και διαμήνυσε ότι «είμαι υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου, αλλά επίσης και του δίκαιου εμπορίου και το δικό μας ελεύθερο εμπόριο οδήγησε σε πολλά άσχημα πράγματα όσον αφορά το χρέος και τα ελλείμματα».
Ο ίδιος υπογράμμισε την εκτίμησή του ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίστηκαν άδικα σε ό,τι αφορά στις εμπορικές συμφωνίες και πρόσθεσε: «Είμαι έμπορος, είμαι δίκαιος έμπορος, είμαι ένας έμπορος που θέλει να βλέπει το καλό για όλους, σε όλο τον κόσμο», ενώ απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο επισήμανε ότι οι Γερμανοί διαπραγματευτές έχουν αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο από τις ΗΠΑ στο παρελθόν σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες. «Οι εμπορικές συμφωνίες μας θα είναι καλές, στέρεες συμφωνίες και όχι τέτοιες που θα οδηγούν σε τρομακτική ανεργία», συμπλήρωσε.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos