Σύγχυση με τις δηλώσεις Μέι: Δύο από τους τραυματίες ήταν Έλληνες

23 Μαρτίου 2017 14:13

«Δεν φοβόμαστε», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενώπιον της βουλής μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, είχε γεννηθεί στη Βρετανία και είχε ανακριθεί από το MI5 για σχέσεις του με τον βίαιο εξτρεμισμό, πρόσθεσε η βρετανή πρωθυπουργός.

Α
υτός ο άνθρωπος «γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο» και «εδώ και λίγα χρόνια ερευνήθηκε από το MI5» σε σχέση με «τον βίαιο εξτρεμισμό», είπε διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για ένα «περιφερειακό πρόσωπο» στην έρευνα αυτή.
Όπως δήλωσε, «τα χθεσινά γεγονότα μας σόκαραν όλους», ενώ ευχαρίστησε τους φίλους από όλο τον κόσμο που δήλωσαν πως στέκονται στο πλευρό της Αγγλίας. Πρόσθεσε επίσης πως πρόκειται για μία επίθεση στους ελεύθερους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ίδια, μεταξύ των τραυματισμένων, περιλαμβάνονται: 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 νοτιοκορεάτες, 1 Γερμανός, Ένας Κινέζος, ένας Ιταλός και 2 Έλληνες.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Αλέξης Γεωργιάδης, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου, πως δεν φαίνεται να υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες.
Σύγχυση με τις δηλώσεις Μέι: Δύο από τους τραυματίες ήταν Έλληνες

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του υποργείου Εξωτερικών, δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευομένων στα βρετανικά νοσοκομεία.
Η πρεσβεία πήρε το πρωί τη λίστα με τους ονόματα των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία του Λονδίνου και σε αυτήν δεν υπήρχε κανένας Έλληνας. Όπως διαπιστώνεται, οι Έλληνες τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά και δεν χρειάστηκε η μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos