Με άρθρο σε 7 εφημερίδες η Μέι εξηγεί το διαζύγιο με την ΕΕ

30 Μαρτίου 2017 15:29

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο σε επτά ευρωπαϊκές εφημερίδες για να εξηγήσει το διαζύγιο της χώρας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η Μέι επέλεξε την ιρλανδική εφημερίδα The Irish Times, την πολωνική Rzeczpospolita, τη σουηδική Dagens Nyheter, την ισπανική El Pais, την ιταλική La Repubblica, τη γαλλική Le Parisien και τη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung για να επαναλάβει ότι η Βρετανία αποχωρεί «από την ΕΕ, αλλά δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η απόφαση δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι απορρίπτουμε τις κοινές μας αξίες ως Ευρωπαίοι», τονίζει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας σε αυτό το άρθρο τα βασικά επιχειρήματα που παρουσίασε και στην επίσημη επιστολή που επέδωσε χθες στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με την οποία ξεκίνησε η διαδικασία του Brexit.

«Δεν πρόκειται ούτε για μια προσπάθεια να πλήξουμε την ΕΕ», προσθέτει η Μέι, διαβεβαιώνοντας ότι η Βρετανία «επιθυμεί η ΕΕ να πετύχει και να ευημερήσει».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos