Η γραμμή της ΕΕ για την διαπραγμάτευση: Πρώτα Brexit, μετά συζήτηση για το εμπόριο

31 Μαρτίου 2017 14:53

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε σήμερα τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου της για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, απορρίπτοντας το αίτημα του Λονδίνου να διεξάγονται από την αρχή παράλληλες συζητήσεις και για «τη μελλοντική σχέση» μεταξύ τους.


Σύμφωνα με το προσχέδιο «των κατευθυντήριων γραμμών των διαπραγματεύσεων» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι συζητήσεις για «τη μελλοντική σχέση» των Βρυξελλών με το Λονδίνο μπορούν να ξεκινήσουν πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί «επαρκείς πρόοδοι» στη συμφωνία που θα ρυθμίσει το διαζύγιο αυτό και θα πρόκειται απλώς για «προπαρασκευαστικές συνομιλίες».
Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα πρέπει να γίνουν αντικείμενα παζαριού, δήλωσε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ.
«Διαβεβαιώνουμε ότι οι πολίτες δεν θα χρησιμοποιηθούν σαν αντικείμενα παζαριού από οποιαδήποτε πλευρά», τόνισε ο Μουσκάτ, η χώρα του οποίου έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον τόνισε σήμερα την «άνευ όρων» δέσμευση της χώρας του στην ασφάλεια της Ευρώπης, η οποία δεν θα γίνει αντικείμενο «παζαριού» στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos