Τα τρία σενάρια που πρότειναν στον Τραμπ και οι δραματικές στιγμές πριν από το «ναι»

08 Απριλίου 2017 07:57

Το παρασκήνιο και οι δραματικές στιγμές που προηγήθηκαν της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στη Συρία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.


Ο Τραμπ βρισκόταν σε «ασφαλές» δωμάτιο στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, όταν οι κορυφαίοι στρατιωτικοί σύμβουλοί του τού παρουσίασαν τρεις επιλογές προκειμένου να «απαντήσει» στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται ότι εξαπέλυσε το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην πόλη Χαν Σεϊχούν.
Ήταν απόγευμα της Πέμπτης, 6 Απριλίου. Λίγες ώρες αργότερα 59 αμερικανικοί πύραυλοι έπληξαν τη στρατιωτική βάση Αλ Σαϊράτ, κοντά στη Χομς της Συρίας.
Ο Τραμπ βρισκόταν στην έπαυλή του στη Φλόριντα για την πρώτη σύνοδο κορυφής με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Η σύνοδος αυτή όμως έπρεπε να περιμένει την απόρρητη ενημέρωση του Αμερικανού προέδρου από τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και τον σύμβουλο σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας Χ.Ρ. Μακμάστερ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos