Αμετανόητος ο Ντάισελμπλουμ για τις γυναίκες και τα ποτά: «Νιώθω σαν να διέπραξα έγκλημα πολέμου»

10 Απριλίου 2017 16:27

Αμετανόητος εμφανίζεται ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις δηλώσεις του για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα De Volkskrant, ο Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι αισθάνεται σαν να διέπραξε έγκλημα πολέμου και ισχυρίζεται ότι εμμένει στην ουσιαστική παρατήρησή του.
Η αναφορά του προέδρου του Eurogroup ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου ξόδεψαν χρήματα στα ποτά και τις γυναίκες, προκάλεσε σάλο και πολλοί ήταν εκείνοι οι αξιωματούχοι που ζήτησαν την παραίτησή του.
Ο ίδιος δήλωσε ότι εμμένει στο μήνυμα που κρύβεται πίσω από την παρατήρησή του. «Ίσως η κούραση να έπαιξε κάποιο ρόλο, ήταν μόλις τρεις ημέρες μετά τις (ολλανδικές) εκλογές», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

«Διαφορετικά πιθανόν να την είχα αναδιατυπώσει. Αλλά ήταν ο δικός μου τρόπος να ξεκαθαρίσω ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία».
Ισχυρίζεται, δε, ότι δόθηκε μεγάλη έκταση στο ζήτημα. «Τι θα έπρεπε να πάρω πίσω: κάτι που δεν είπα; Κάτι που δεν εννοούσα;», πρόσθεσε. Ο ίδιος αισθάνεται ότι η δουλειά που κάνει εκτιμάται ακόμη. «Η οργή για τη συνέντευξη είναι οργή για τα οκτώ χρόνια από των πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης», τόνισε.

Αναφορικά με την παραμονή του ή όχι στη θέση του προέδρου του Eurogroup, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Ολλανδία και πρόσθεσε ότι είναι ένα ζήτημα που δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos