Νέες απειλές Τσαβούσογλου: «Δικαίωμά μας η αναστολή της συμφωνίας για το προσφυγικό»

14 Απριλίου 2017 18:04

Νέες απειλές εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτοξεύει η Άγκυρα, δύο μόλις 24ωρα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «A Haber, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε ότι αποτελεί δικαίωμα της χώρας του να αναθεωρήσει ή να αναστείλει τη συμφωνία για το προσφυγικό, με αφορμή το ζήτημα της βίζας, σημειώνοντας ότι τα δύο αυτά θέματα εξαρτώνται σημαντικά το ένα από το άλλο.
«Εάν έχουμε αρνητική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (σσ στο θέμα της βίζας), τότε είναι φυσικό μας δικαίωμα να αναθεωρήσουμε ή να αναστείλουμε όλες αυτές τις συμφωνίες», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
Η Άγκυρα έχει οξύνει τη ρητορική της το τελευταίο διάστημα ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν, αλλά και τις εξελίξεις στο εσωτερικό «μέτωπο» και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos