Στο βρετανικό κοινοβούλιο η πρόταση Μέι για πρόωρες εκλογές

19 Απριλίου 2017 16:56

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε σήμερα από το κοινοβούλιο να στηρίξει την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών, λέγοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα βοηθήσει στο να ενοποιηθεί το κοινοβούλιο πίσω από το σχέδιό της για το Brexit και στο να αποφευχθεί η αστάθεια.


Βάσει της εκλογικής νομοθεσίας, η Μέι πρέπει να κερδίσει πλειοψηφία δύο τρίτων κατά την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα στο κοινοβούλιο, πριν μπορέσει να προκηρύξει επισήμως πρόωρες εκλογές. Η Μέι αναμένεται ότι θα κερδίσει την ψηφοφορία και θέλει να διεξαγάγει τις εκλογές στις 8 Ιουνίου.
«Πιστεύω πως αυτή την τεράστιας εθνικής σημασίας στιγμή θα πρέπει να υπάρχει ενότητα εδώ στο Ουεστμίνστερ, όχι διχόνοια», τόνισε η Μέι απευθυνόμενη στους βουλευτές. «Γι' αυτόν τον λόγο το σωστό και το υπεύθυνο που πρέπει να κάνουμε σήμερα όλοι μας εδώ είναι να ψηφίσουμε υπέρ της διεξαγωγής γενικών εκλογών».
Νωρίτερα σήμερα ο βρετανός πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το κοινοβούλιο στις εκλογές του Ιουνίου.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos