«Ψήφος εμπιστοσύνης» στον Ντ. Τραμπ από τον Ελληνοαμερικανό Τζέιμι Ντίμον

12 Μαϊος 2017 15:43

Την οικονομική πολιτική του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνεται μέσω συνέντευξής του στο Business Insider ο διευθύνων σύμβουλος της J.P.Morgan Τζέιμι Ντίμον.

Ο ελληνοαμερικανός CEO, που συγκαταλεγόταν στις επιλογές του ενοίκου του Λευκού Οίκου για το υπουργείο Οικονομικών, θεωρεί ότι η ατζέντα Τραμπ και ειδικότερα τα οικονομικά του σχέδια για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος (εταιρικός φόρος), τις υποδομές και τις κανονιστικές μεταρρυθμίσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση προς την ανάπτυξη.

«Οι εταιρικοί φόροι για περισσότερο από μία δεκαετία οδηγούν τα κεφάλαια, τα μυαλά και εν γένει τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστια ζημιά στις επενδύσεις, την απασχόληση και την παραγωγικότητα» σημειώνει χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε».
Ο Τζέιμι Ντίμον αφήνει αιχμές για αδράνεια αλλά και διαφθορά κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κατασκευάσει ούτε ένα μεγάλο αεροδρόμιο τα τελευταία είκοσι χρόνια, ενώ αντίθετα οι Κινέζοι έφτιαξαν 75 μέσα σε δέκα μόλις χρόνια.

«Αγκάθι» κατά την άποψή του αποτελεί και η γραφειοκρατία καθώς απαιτείται τουλάχιστον μια δεκαετία για την έκδοση όλως των απαραίτητων εγγράφων ώστε να κατασκευαστεί μία γέφυρα!
Ο Nτίμον κατάγεται από τη Λακωνία και είναι ομογενής τρίτης γενιάς. Ο παππούς του, ο οποίος εργαζότυαν σε τράπεζα στην Αθήνα, μετανάστευσε στην Αμερική τον προηγούμενο αιώνα και χάριν συντομίας μετέτρεψε το όνομα σε Ντίμον. Ο Τζέιμι, γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου το 1956, στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς του ήταν ο Θεόδωρος και η Θέμις Ντίμον και έχει άλλα δύο αδέρφια.

Τον Ιούνιο του 2014 ο Ντάιμον είχε επισκεφτεί την Ελλάδα, ως επίσημος προσκεκλημένος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ηταν ο πρώτος επικεφαλής μεγάλης αμερικανικής τράπεζας που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Εχει επιλεγεί τέσσερις φορές από το περιοδικό TIME ως ένας από τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου και η περιουσία του είναι περίπου 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos