Το Κουρδικό εμποδίζει την προσέγγιση Τραμπ - Ερντογάν

16 Μαϊος 2017 13:47

Με τις σχέσεις των δύο συμμάχων να βρίσκονται σε πορεία διάρρηξης κυρίως εξαιτίας της Συρίας, αλλά και για την υπόθεση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται σήμερα να συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο σουλτάνος με ενισχυμένες εξουσίες στην Τουρκία μεταβαίνει στις ΗΠΑ, ενώ η αμερικανική ηγεσία έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας με τους Κούρδους της Συρίας για την επιχείρηση της Ράκα εξοπλίζοντάς τους.

Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του από το Πεκίνο έδωσε τον τόνο: «Εάν είμαστε στρατηγικοί σύμμαχοι πρέπει να λάβουμε την απόφασή μας στο πλαίσιο της συμμαχίας. Εάν υπάρχουν σκιές στη συμμαχία πρέπει να κοιτάξουμε να βρούμε λύση μόνοι μας. Δεν θα επιτρέψουμε η συμμαχία να είναι εναντίον της Τουρκίας».
Σημειώνεται εδώ ότι ο Ταγίπ Ερντογάν πηγαίνει στις ΗΠΑ λίγες ημέρες αφότου Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν στην Αστάνα σε ένα σχέδιο για ζώνες αποκλιμάκωσης στη χώρα.

www.ethnos.gr




Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos