Σουλτάνος και στο κόμμα ο Ερντογάν

21 Μαϊος 2017 15:28

Η νίκη στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή του «σουλτάνου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο «τιμόνι» του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έκτακτο συνέδριο του οποίου πραγματοποιείται αύριο.

Μερικές μόλις ώρες μετά την επικράτηση του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ παραιτήθηκε από την ηγεσία του AKP, ανοίγοντας και επίσημα το δρόμο για τη... μεγάλη επιστροφή του Ερντογαν.
H εκλογή του θεωρείται δεδομένη. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος να επιστρέψει στο κόμμα και θα ανακοινώσει το πρόγραμμά του για τις εκλογές του 2019. Οι δηλώσεις του αυτές αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα αποκαλύψουν πληροφορίες και για την βραχυπρόθεσμη πολιτική στην Τουρκία.

Μάλιστα, ο Γιλντιρίμ υπαινίχθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι τα μηνύματα που θα εκπέμψει ο Τούρκος πρόεδρος την Κυριακή θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Όπως είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο λαός θα αποκτήσει νέα ελπίδα και νέους στόχους. «Και ο αρχιτέκτονας αυτού θα είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» είπε ο Γιλντιρίμ, χαρακτηρίζοντας, τον οδικό χάρτη του AKP ως ένα βήμα προς τα εμπρός.
Ο Ερντογάν ξαναπαίρνει τα «ηνία» του AKP μετά από τρία χρόνια απουσίας.

«Σε αυτή τη νέα περίοδο, θα έχουμε ένα καινούργιο σχέδιο δράσης και εγώ προσωπικά θα εποπτεύω τις ενέργειες που θα πρέπει να εκτελεστούν» είπε ο ίδιος ο Ερντογάν, μιλώντας σε στελέχη του AKP.
Σε πρώτη φάση, μέριμνα του σουλτάνου είναι να διαλύσει την εντύπωση ότι η τουρκική κοινωνία είναι διχασμένη.
Πριν από αυτό, όμως, σκοπεύει να πραγματοποιήσει «λίφτινγκ» στην κυβέρνησή του.
Οι αλλαγές σε πρόσωπα αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου και η τουρκική Hurriyet σχολιάζει ότι θα είναι «εκτεταμένες».

Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, δίνοντας επιτελικές θέσεις σε ανθρώπους που συνεργάστηκαν στενά μαζί του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos