«Αντάρτικο» στον Τραμπ από τον Στιβ Μπάνον: Οι ακροδεξιοί είναι ένα μάτσο κλόουν

17 Αυγούστου 2017 12:52

Ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» και ανοίγει εμπορικό «πόλεμο» με την Κίνα - «Τα κάνουν πάνω τους» το σχόλιό του για στελέχη στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών

Συνέντευξη-έκπληξη στο αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων περιοδικό American Prospect παραχώρησε ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον, εκφράζοντας τελείως διαφορετική άποψη από τον Ντόναλντ Τραμπ για τους ακροδεξιούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ.

«Οι εθνικοσοσιαλιστές είναι losers. Πιστεύω ότι τα ΜΜΕ τους δίνουν μεγάλη αξία και πρέπει να βοηθήσουμε να τους συντρίψουμε. Αυτοί οι τύποι είναι μια συλλογή κλόουν» είπε χαρακτηριστικά ο Μπάνον.

Παράλληλα αντίθετα με τις απειλές για «φωτιά και οργή» του Τραμπ κατά της Βόρειας Κορέας ο Μπάνον λέει στη συνέντευξή του ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, ξεχάστε την. Μέχρι κάποιος να μου δώσει μια λύση σε αυτό το κομμάτι της εξίσωσης που λέει ότι μέσα στα πρώτα 30 λεπτά θα πεθάνουν 10 εκατομμύρια κάτοικοι της Σεούλ, δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση εδώ».

Ο Στιβ Μπάνον κάνει, επίσης, λόγο για «οικονομικό πόλεμο» με την Κίνα. «Το βλέπετε στη ρητορική τους. Δεν ντρέπονται να πουν τι κάνουν. Ένας από τους δύο μας θα είναι ο ηγεμόνας σε 25 ή 30 χρόνια και θα είναι αυτοί αν δεν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο. Μας εμπαίζουν στο θέμα της Κορέας, δίνουν σόου» συμπλήρωσε.

Ο στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου αναφέρεται στη συνέντευξή του και στους εχθρούς του μέσα στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για στελέχη που «τα κάνουν πάνω τους» στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει το γιατί ο Μπάνον επέλεξε ένα αριστερών πεποιθήσεων περιοδικό για να τοποθετηθεί δημοσίως σε μια τόσο «καυτή» περίοδο για τον Λευκό Οίκο καθώς ο εκδότης του American Prospect αποκάλυψε ότι δεν ήταν αυτός που ζήτησε τη συνέντευξη αλλά ήταν ο Μπάνον που τον πήρε τηλέφωνο για να του μιλήσει.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos