Ο Μαδούρο θα κάνει δημοψήφισμα για το σύνταγμα που θα γράψει η Συντακτική του Συνέλευση

25 Αυγούστου 2017 10:09

Αφού διέλυσε το κοινοβούλιο χωρίς να ζητήσει προηγουμένως τη γνώμη του λαού τώρα ο Νικολάς Μαρούρο υπόσχεται να κάνει δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα που θα καταρτίσει η Συντακτική Συνέλευση.

Τα 545 μέλη της υιοθέτησαν χθες άρθρο σύμφωνα με το οποίο «η Εθνική Συντακτική Συνέλευση θα εγκρίνει το κείμενο του Συντάγματος στο σύνολό του και θα ορίσει την ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Η Συντακτική Συνέλευση προβλέπεται να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα δύο χρόνια. Αποστολή της είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1999 που καταρτίστηκε υπό την προεδρία του Ούγκο Τσάβες.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγορεί τον αριστερό πρόεδρο της χώρας ότι θέλει να ενισχύσει τις εξουσίες του και να γαντζωθεί στην εξουσία παρατείνοντας τη θητεία του, η οποία κανονικά λήγει τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Μαδούρο ζητά τη νομιμοφροσύνη του στρατού

Στο μεταξύ ο Μαδούρο απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να μην εμφανιστούν «ρήγματα» στις τάξεις τους ενόψει στρατιωτικών ασκήσεων, που εκλαμβάνονται ως επίδειξη ισχύος μετά τις απειλές του προέδρου των ΗΠΟΑ Ντόναλντ Τραμπ για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

«Πρέπει να είμαστε σαφείς, ιδιαίτερα με τους νέους στο στρατό.... δεν είναι ώρα για ρήγματα κι όσοι έχουν αμφιβολίες, να εγκαταλείψουν αμέσως τις ένοπλες δυνάμεις. Είστε με τον Τραμπ και τους ιμπεριαλιστές ή με τις βολιβαριανές εθνικές ένοπλες δυνάμεις και την πατρίδα. Ουδέποτε στο παρελθόν απειλήθηκε η Βενεζουέλα με τέτοιο τρόπο», είπε μιλώντας στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων δύο μέρες πριν την έναρξη των στρατιωτικών γυμνασίων το Σάββατο.

Ο Μαδούρο είναι αντιμέτωπος εδώ και μήνες με βίαιες διαδηλώσεις από τους αντιπάλους του που του επιρρίπτουν την ευθύνη για την τραγική κατάσταση της οικονομίας της χώρας και ζητούν πρόωρες εκλογές. Η βασική πηγή υποστήριξής του είναι ο στρατός.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos