Δημοσκόπηση Bild: Μπροστά με 14 μονάδες η Ανγκελα Μέρκελ

03 Σεπτεμβρίου 2017 12:04

Ανακάμπτει ελαφρά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Enmid, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Το ποσοστό του SPD ανέρχεται πλέον σε 24% (+1% περισσότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση) ενώ παραμένει στάσιμο το Χριστιανoδημοκρατικό (CDU) με ποσοστό 38%,

Tρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Αριστερά (Die Linke) με 9% και ακολουθούν το Φιλελεύθερο (FDP), οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 8%.

Εάν ο/η καγκελάριος εξελέγετο απ΄ευθείας από το λαό, τότε την κ. Μέρκελ θα ψήφιζε το 50%, ενώ τον κ. Σούλτς το 25%. Η διαφορά παραμένει μεγάλη στην υποθετική αυτή περίπτωση, εντούτοις η νυν καγκελάριος χάνει 1% (από 51%), ενώ ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος αυξάνει το ποσοστό του κατά 3% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 22%).

Eν όψει της σημερινής τηλεμαχίας των δύο υποψηφίων καγκελαρίων, πάντως, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 86% ότι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών και μόνο το 14% απάντησε αρνητικά.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos