Νότια Κορέα: Θα καταστρέψουμε ολοκληρωτικά τη Βόρεια Κορέα, αν μας προκαλέσει

15 Σεπτεμβρίου 2017 11:54

Την έντονη αντίδρασή του με την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, προειδοποιώντας πως περαιτέρω προκλήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πλήρη καταστροφή.

Ο Μουν Τζε-ιν τόνισε επίσης, πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξει διάλογο με τον πολεμοχαρή Βορρά.

«Σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε προκλήσεις εναντίον εμάς ή των συμμάχων μας, έχουμε τη δύναμη να καταστρέψουμε το Βορρά ολοκληρωτικά», δήλωσε την Παρασκερυή ο ηγέτης της Νότιας Κορέας, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Μουν μίλησε λίγο μετά την νέα πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας που πέταξε μέσα από τον ιαπωνικό εναέριο χώρο και κατέληξε στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 2.000 χλμ ανατολικά της Ιαπωνίας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ο οποίος συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας μετά τη νέα εκτόξευση, προεξόφλησε ότι το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει αυτή η ενέργεια είναι η περαιτέρω διπλωματική και οικονομική απομόνωση της Πιονγιάνγκ, ενώ προειδοποίησε για δυνητικές νέες απειλές για τη χώρα του και τον κόσμο.

ΓΓ ΝΑΤΟ: «Απαιτείται παγκόσμια απάντηση»

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η δοκιμή συνιστά «μια ακόμη παράτολμη καταπάτηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και μια τεράστια απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και απαιτεί παγκόσμια απάντηση».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos