«Ηρωας των πλουσίων - Κήρυκας της Ευρώπης» -Το ειρωνικό σχόλιο της Liberation για τον Μακρόν

27 Σεπτεμβρίου 2017 11:19

Έντονη κριτική στο εσωτερικό της χώρας του δέχεται ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την παρουσίαση, χθες, του οράματός του για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι την ίδια ακριβώς ημέρα εγκρίνονταν φοροαπαλλαγές 5 δισ. ευρώ στους πλούσιους Γάλλους.

Οι επικριτές του σχολιάζουν ότι την ίδια μέρα που εκφωνούσε στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης την ομιλία του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «μια Ευρώπη πιο εύθραυστη από ποτέ είναι σήμερα εκτεθειμένη στα κύματα της παγκοσμιοποίησης», υπογραφόταν η συγχώνευση τμήματος σιδηροδρόμων της γαλλικής Alstom με τη γερμανική Siemens, με την οποία η γερμανική εταιρεία παίρνει τον απόλυτο έλεγχο ενός ακόμη «κοσμήματος» της γαλλικής βιομηχανίας.

Σήμερα εξάλλου, παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2018, ο οποίος προβλέπει σκληρή λιτότητα με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%. Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός προβλέπει περικοπές ύψους 4,5 δισεκ. ευρώ, τo μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα προέλθει από τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos