«Θα ψηφίσουμε»: Aποφασισμένοι οι Καταλανοί για το δημοψήφισμα

30 Σεπτεμβρίου 2017 13:58

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης φωνάζοντας το σύνθημα «Votarem» - Αποκλεισμός εκλογικών κέντρων από την αστυνομία

Σφίγγει τον κλοιό η ισπανική κυβέρνηση που ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος
ανακοίνωσε ότι 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία.

Η ισπανική κυβέρνηση, αναφέρει επίσης, ότι 163 σχολεία που θα ήταν εκλογικά τμήματα έχουν καταληφθεί από οικογένειες.

Την ίδια ώρα έχοντας καταλάβει δεκάδες σχολεία που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα την Κυριακή οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας δηλώνουν έτοιμοι για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, παρά την απαγόρευση της δικαιοσύνης και την προειδοποίηση της ισπανικής κυβέρνησης ότι θα την εμποδίσει με κάθε τρόπο.

«Votarem» (θα ψηφίσουμε στα καταλανικά), φώναξαν χθες Παρασκευή το βράδυ περίπου 10.000 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Κάρλες Πουτζεμόντ, του προέδρου αυτής της επαρχίας της βορειοανατολικής Ισπανίας και ηγέτη των αυτονομιστών.

«Αυτές τις απίστευτα έντονες και πολύ συγκινητικές στιγμές, αισθανόμαστε ότι μπορούμε να αγγίξουμε το όνειρό μας», δήλωσε ο Πουτζεμόντ.

Οι επικεφαλής των αυτονομιστών διαβεβαίωσαν χθες ότι την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, θα διαθέτουν 2.315 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 207 στη Βαρκελόνη.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos