Η Χαμάς καλεί σε Ιντιφάντα μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

07 Δεκεμβρίου 2017 18:46

«Πρέπει να δουλέψουμε για αυτό, για να αντιμετωπίσουμε τον σιωνιστή εχθρό», είπε σε ομιλία του ο Ισμαήλ Χανίγιε, επικεφαλής της Χαμάς - Εκπρόσωπός του δηλώνει: «Ο Τραμπ άνοιξε τις πύλες της κολάσεως, έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του»

Η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ σπάει ένα ταμπού δεκαετιών, με τον ηγέτη της Χαμάς να καλεί σε μια τρίτη Ιντιφάντα μετά την ανακοίνωση αυτή.

Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ άκουσαν σήμερα την πρώτη σοβαρή απειλή από το στόμα του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα.

«Πρέπει να δουλέψουμε για αυτό, για να αντιμετωπίσουμε τον σιωνιστή εχθρό. Αυτή η απόφαση σκότωσε την πρόθεση ειρήνης», είπε σε ομιλία του ο Ισμαήλ Χανίγιε, επικεφαλής της Χαμάς, σημειώνοντας ότι η εξέγερση θα ξεκινήσει την Παρασκευή, ιερή ημέρα για τους Μουσουλμάνους.
Εκπρόσωπός του δήλωνε χαρακτηριστικά χθες: «Ο Τραμπ άνοιξε τις πύλες της κολάσεως, έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του».

Ο Ισμαήλ Χανίγιε κάλεσε ανοικτά σε νέα ιντιφάντα κατά του Ισραήλ και πλέον η «φωτιά» στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής «άναψε».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, έπειτα από τις εξελίξεις, ότι θα αναπτύξει επιπρόσθετες δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την απόφαση.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι επιπλέον τάγματα θα αποσταλούν στην Δυτική Όχθη και ότι κι άλλες δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα να επέμβουν αν χρειαστεί, καθώς υπάρχουν φόβοι για την πρόκληση βίαιων επεισοδίων μετά την ανακοίνωση του Τραμπ.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε σχετικά με τον αριθμό των επιπρόσθετων στρατιωτών που θα αναπτυχθούν.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos