Πάπας Φραγκίσκος: Οι πρόσφυγες σήμερα είναι σαν τον Ιωσήφ και την Παναγία

25 Δεκεμβρίου 2017 15:40

Προσπαθούν να επιβιώσουν από τους σημερινούς διαδόχους του Ηρώδη, οι οποίοι δεν φοβούνται να χυθεί αίμα αθώων για να επιβάλουν την ισχύ τους και να αυξήσουν τον πλούτο τους, είπε απευθυνόμενος σε χιλιάδες πιστούς

Με το ταξίδι του Ιωσήφ και της Παναγίας στη Βηθλεέμ παρομοίασε τις μεταναστευτικές ροές ο Πάπας Φραγκίσκος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρχει κανείς που να νιώθει ότι «δεν υπάρχει χώρος γι' αυτόν στη Γη».

Όπως είπε στους χιλιάδες πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό η «απλή ιστορία» του Ιησού άλλαξε «την ιστορία για πάντα. Όλα εκείνη τη νύχτα αποτέλεσαν πηγή ελπίδας».

Ο Ποντίφικας έκανε τον παραλληλισμό με τους μετανάστες επικεντρωνόμενος στο ότι ο Ιωσήφ κα η Παναγία έφτασαν σε μια περιοχή «στην οποία δεν υπήρχε χώρος γι' αυτούς».
«Υπάρχουν τόσα πολλά βήματα που είναι κρυμμένα στα βήματα του Ιωσήφ και της Παναγίας. Βλέπουμε τα σημάδια ολόκληρων οικογενειών που δεν έχουν διαλέξει να φύγουν αλλά διωγμένοι από τις χώρες τους αφήνουν πίσω τους αγαπημένους τους» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μάλιστα πρόσθεσε πως πρόκειται για «επιβίωση από τους σημερινούς διαδόχους του Ηρώδη, οι οποίοι δεν φοβούνται να χυθεί αίμα αθώων για να επιβάλουν την ισχύ τους και να αυξήσουν τον πλούτο τους».

Όπως είπε «ο Θεός είναι παρών στους απρόσκλητους επισκέπτες που περνάνε από τις γειτονιές και τις πόλεις μας που μας χτυπούν τις πόρτες».

«Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που θα πρέπει να μετατραπεί η δύναμη του φόβου σε δύναμη της φιλανθρωπίας» κατέληξε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos