Νορβηγοί βουλευτές πρότειναν τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης

14 Ιουνίου 2018 11:37

Να απονεμηθεί στον Ντόναλντ Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης πρότειναν κεντροαριστεροί Νορβηγοί βουλευτές μετά την ιστορική συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

Η πρόταση έγινε από τους Κρίστιαν Τάιμπρινγκ – Γκιέντε και Πιέρ Βίλι Αμούντσεν, μέλη του Κόμματος της Προόδου, τρίτου μεγαλύτερου της χώρας, που θεωρείται γενικώς κεντροαριστερό, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NRK.

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι ιστορικό», είπε ο Αμούντσεν. «Είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία με στόχο τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης στο μέλλον. Πρόκειται για μια εύθραυστη διαδικασία, αλλά πρέπει, φυσικά, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη βοηθήσουμε να αποδώσει καρπούς».

Υπέρ της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ έχουν ταχθεί επίσης και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε Ιν, αλλά και Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο.

Η πρόταση κατατέθηκε εκπρόθεσμα και ως εκ τούτου ο Τραμπ δεν θα περιλαμβάνεται στους φετινούς υποψηφίους, αλλά εκείνους της επόμενης χρονιάς. Για το φετινό βραβείο έχουν προταθεί μέχρι στιγμής 330 άτομα!

Για το Νόμπελ Ειρήνης είχαν προταθεί μεταξύ άλλων στο παρελθόν ο Βλαντίμιρ Πούτιν κι ο εκλιπών ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos