«Τούρκοι» έγιναν στην Αγκυρα με σκληρό δημοσίευμα του Newsweek κατά του Ερντογάν

05 Αυγούστου 2018 12:01

Tην οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε ένα δημοσίευμα του Newsweek που στρέφεται κατά της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν στο κουρδικό ζήτημα.

Στο άρθρο γνώμης υπό τον τίτλο «Η Τουρκία του Ερντογάν θέλει να συντρίψει τους Κούρδους και να ξαναδημιουργήσει τον Οθωμανικό κόσμο», που δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Βάχτελ (έχει καλύψει διεθνείς συρράξεις για το ABC, το FOX και το Worldwide Television News και έχει διατελέσει Διευθυντής Επικοινωνιών και εκπρόσωπος της αποστολής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ) και ο καθηγητής του Pitzer College και συγγραφέας Άλμπερτ Βάχτελ καταφέρονται κατά της πολιτικής του Τούρκου προέδρου στο Κουρδικό, επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή στο ζήτημα. Καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι εξαπέλυσε το «Ισλαμικό Κράτος» κατά των Κούρδων της Συρίας, εξαπολύουν μύδρους κατά των τακτικών που ακολουθεί και σε άλλα ζητήματα, από την απόπειρα ανατροπής του προ διετίας και το Συριακό μέχρι τις σχέσεις του με τη Χαμάς, τη φυλάκιση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, την επιθυμία του να αγοράσει τα F-35 από τις ΗΠΑ την ώρα που παίζει παιχνίδια στην πλάτη τους και του ΝΑΤΟ φλερτάροντας με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, απ’ όπου θέλει να αγοράσει τους S-400.

 www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos