Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσφυγες, μουσουλμάνοι, ιθαγενείς, γκέι: Οι μεγάλοι νικητές στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

07 Νοεμβρίου 2018 11:32

Το πρόσωπο του Κογκρέσου άλλαξε μετά τις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, αφού αρκετοί υποψήφιοι κατάφεραν να πείσουν με τα οράματά τους το εκλογικό σώμα και να γράψουν ιστορία.

Έτσι για πρώτη φορά θα διαβούν το κατώφλι του Καπιτωλίου μεταξύ άλλων ιθαγενείς, μουσουλμάνες και η νεώτερη βουλευτίνα, ενώ εξελέγη και ο πρώτος δεδηλωμένος ομοφυλόφιλος κυβερνήτης.

H Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ δέχεται τα συγχαρητήρια ενος οπαδού της για την εκλογή της (Φωτογραφία: ΑΡ)H Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ δέχεται τα συγχαρητήρια ενος οπαδού της για την εκλογή της (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η νίκη της Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ στις προκριματικές του Ιουνίου στη Νέα Υόρκη με το σύνθημα «γυναίκες σαν κι εμένα θεωρητικά δεν διεδικούν δημόσια αξιώματα» είχε προκαλέσει αίσθηση τόσο στο κόμμα της, τους Δημοκρατικούς, όσο και στην Ουάσιγκτον. Στα 29 της η υποψήφια που περιγράφει εαυτήν ως Δημοκρατική Σοσιαλίστρια έγινε τώρα η νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που καταλαμβάνει μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων παίρνοντας το ρεκόρ από την Ελίζ Στέφανικ που εξελέγη στο Κογκρέσο σε ηλικία 30 ετών το 2014.Κόρη Πορτορικανής και ενός πατέρα γεννημένου στο Μπρονξ προωθεί θέσεις υπέρ των μεταναστών και των εργαζομένων, ενώ τάσσεται υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης για όλους. Θεωρείται πως ανήκει στην προοδευτική τάση του Μπέρνι Σάντερς, του γερουσιαστή του Βερμόντ και ατυχήσαντα διεκδικητή του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να γίνει ο υποψήφιός του για την προεδρία το 2016. Η Οκάσιο-Κορτέζ συμμετείχε στην εκστρατεία και άλλων υποψηφίων αυτής της τάσης σε όλη τη χώρα.

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr