Βρυξέλλες και Λονδίνο κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία για τη σχέση τους μετά το Brexit

22 Νοεμβρίου 2018 13:24

Η συμφωνία θα έχει τη μορφή σχεδίου «πολιτικής δήλωσης» ανακοίνωσε ο Τουσκ – Η Τερέζα Μέι θα κάνει δήλωση στο κοινοβούλιο – Άλμα 1% της λίρας έναντι του δολαρίου


Σε ένα κείμενο για το πλαίσιο των σχέσεών τους μετά το Brexit κατέληξαν Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Το κείμενο θα έχει μορφή σχεδίου «πολιτικής δήλωσης» που καλούνται να επικυρώσουν οι ηγέτες της ΕΕ στην έκτακτη σύνοδο κορυφής την προσεχή Κυριακή.

Το κείμενο αυτό, το οποίο θα επισυναφθεί στη συνθήκη αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, «καθορίζει τις παραμέτρους μιας φιλόδοξης, ευρείας, εμπεριστατωμένης και ευέλικτης σύμπραξης» στο εμπόριο, την εξωτερική πολιτική, την αμυντική πολιτική και την πολιτική της ασφάλειας, σύμφωνα με το κείμενο των 26 σελίδων, το οποίο είδε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα κάνει δήλωση για το Brexit στο κοινοβούλιο σήμερα στις 16:30 (ώρα Ελλάδας).

Πάντως, μετά την ανακοίνωση ότι υπάρχει συμφωνία, η βρετανική λίρα έκανε άλμα πάνω από 1% έναντι του δολαρίου.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos