Ο «αντάρτης» της Λεπέν, Φλοριάν Φιλιπό κατεβαίνει στις ευρωεκλογές

27 Δεκεμβρίου 2018 12:49

Θέλει να ηγηθεί μίας υβριδικής λίστας που να περιλαμβάνει μέλη του κόμματός του και υποστηρικτές των «Κίτρινων Γιλέκων» στις ευρωεκλογές του Μαίου


Πλώρη για τις ευρωεκλογές βάζει ο πρώην στενός συνεργάτης της Μαρίν Λεπέν, Φλοριάν Φιλιπό.

 

Ο «αντάρτης» του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικός Συναγερμός» (πρώην «Εθνικό Μέτωπο») και ιδρυτής των «Πατριωτών», θέλει να ηγηθεί μίας υβριδικής λίστας που να περιλαμβάνει μέλη του κόμματός του και υποστηρικτές των «Κίτρινων Γιλέκων» στις ευρωεκλογές του Μαίου. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα στην εκπομπή «L' Opinion» του γαλλικού δικτύου «LCI».

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», o Φιλιπό όπως και η Λεπέν, θέλουν να εκμεταλλευτούν την απήχηση που είχε το «κίτρινο» κίνημα στη Γαλλία.

Ο δηλωμένος γκέι, Φλοριάν Φιλιπό σκέφτηκε να τονώσει την δημοτικότητα του κόμματός του, προσθέτοντας κίτρινες πινελιές.

Οι «Πατριώτες», με αρκετά σκληρή αντιευρωπαϊκή γραμμή, δεν ξεπερνούν το 1% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της «Odoxa».

Ένθερμος υποστηρικτής του «Frexit» (της αποχώρησης της Γαλλίας από την ευρωπαική οικογένεια), o Φιλιπό ίδρυσε πριν από ένα χρόνο τους «Πατριώτες», μετά την αποχώρησή του από τον «Εθνικό Συναγερμό» της Λεπέν.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos