Εθνικός κίνδυνος ο Τραμπ για τις ΗΠΑ: Η γκάφα του που «κάρφωσε» ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες!

28 Δεκεμβρίου 2018 12:35

Σε βίντεο που πόσταρε στο Twitter, ο Τραμπ εμφανίζεται δίπλα σε μέλη των Navy Seals, τα πρόσωπα των οποίων δεν είναι ούτε καλυμμένα ούτε θολωμένα, όπως θα έπρεπε - Τι κινδύνους κρύβει αυτή η αβλεψία του


Μετά από την εορταστική επίσκεψή του στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter όπου εμφανίζεται να ποζάρει μαζί με άνδρες των Navy Seals, αποκαλύπτοντας την ανάπτυξη της αμερικάνικης ομάδας καταδρομών στην χώρα, η οποία κρατείται συνήθως μυστική.

 

Στο βίντεό του, ο Τραμπ εμφανίζεται δίπλα σε μέλη της ειδικής ομάδας του Αμερικανικού Ναυτικού που δείχνουν να ανήκουν στην Seal Team Five, τα πρόσωπα των οποίων δεν είναι ούτε καλυμμένα ούτε θολωμένα, όπως θα έπρεπε, αναφέρει το Newsweek.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν στο περιοδικό ότι οι πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται ανεπτυγμένες ομάδες των Navy Seals είναι σχεδόν πάντα απόρρητες.

Ο Τραμπ, ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ναυτικού, έχει την εξουσία να αποχαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, τα πρόσωπα των της ειδικής ομάδας καταδρομών καλύπτονται σε επίσημες φωτογραφίες και βίντεο, ώστε να προστατεύεται η ταυτότητά τους.

Ο Τραμπ έφτασε στο Ιράκ μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα, έχοντας προηγουμένως δεχθεί κριτική επειδή είχε παραλείψει να επισκεφθεί αμερικανικά στρατεύματα τα οποία βρίσκονται ανεπτυγμένα στο εξωτερικό. Η επίσκεψή του πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα και οι δημοσιογράφοι που τον συνόδευαν υποχρεώθηκαν να κρατήσουν τις λεπτομέρειες του ταξιδιού κρυφές, έως ότου ο πρόεδρος να ολοκλήρωνε την ομιλία του σε ομάδα περίπου 100 ανδρών, κυρίως από ομάδες καταδρομών που βρίσκονται για ειδικές πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έβγαλε μια selfie με τον Πλωτάρχη Κιου Λι, ο οποίος του είπε ότι εκτελεί χρέη στρατιωτικού ιερέα για την Seal Team Five, με έδρα το Κορονάντο της Καλιφόρνιας. Η σκηνή αυτή καταγράφηκε σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον Μάλκολμ Νανς, πρώην σύμβουλο του τμήματος πληροφοριών του Αμερικανικού Ναυτικού, το υλικό που δημοσίευσε ο Τραμπ στο Twitter παραβιάζει το πρωτόκολλο που έχει φτιαχτεί για να προστατεύει την ταυτότητα των μελών ειδικών δυνάμεων που αναπτύσσονται σε μια ζώνη μάχης.

«Η επιχειρησιακή ασφάλεια είναι η πιο σημαντική πτυχή της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων. Τα πραγματικά ονόματα, τα πρόσωπα και λοιπά ευαίσθητα στοιχεία του προσωπικού που εμπλέκεται σε ειδικές επιχειρήσεις αποτελούν συνήθως ένα καλά φυλαγμένο μυστικό σε μια ζώνη μάχης», εξηγεί στο Newsweek ο Νανς και προσθέτει: «Η αλόγιστη αποκάλυψη των παραπάνω στοιχείων, ακόμα και από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, μέσα από μια ασυνήθιστη έκθεση στα social media, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά εάν κάποιος από αυτούς τους άνδρες πιαστεί αιχμάλωτος από μια εχθρική κυβέρνηση ή μια τρομοκρατική ομάδα. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ίχνος αμφιβολίας για το ποιο είναι αυτό το άτομο και τι κάνει στην συγκεκριμένη χώρα».

protothema.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos