Μόλις 30 χρονών και Κοσοβάρος ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας

07 Ιανουάριος 2019 12:54

Ο Γκέντι Κακάι υπόσχεται να φέρει «ανανέωση» στην κυβέρνηση Ράμα


Έναν 30χρονο Κοσοβάρο επέλεξε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα για να αντικαταστήσει τον Ντιτμίρ Μπουσάτι, υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του. Ο Γκέντι Κακάι είναι το πρόσωπο που θα φέρει την «ανανέωση» είπε ο ίδιος, παρουσιάζοντας την επιλογή του.

Ο μέχρι πρότεινος σύμβουλος του Ράμα, έχει προκαλέσει συζητήσεις στην Αλβανία, καθώς πολλοί αμφισβητούν τις ικανότητές του για μια τέτοια θέση. Εν τούτοις, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κληθείς να υπερασπιστεί την επιλογή του, είπε πως ο νέος υπουργός «έχει διαβάσει περισσότερα βιβλία από όσα λόγια λέτε εσείς εναντίον του».

Ο Κακάι έχει σπουδάσει στο Κόσοβο, το Βέλγιο και την Ουγγαρία και είναι κάτοχος δύο πτυχίων και τριών μεταπτυχιακών στην φιλοσοφία, τις πολιτικές επιστήμες και την νομική. Πριν αναλάβει επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, ήταν αναπληρωτής υπουργός με τομέα ευθύνης του την Ευρωπαϊκή Ένωση, γι' αυτό και πολλοί θεωρούν την τοποθέτησή του «μήνυμα» για ευρωπαϊκή στροφή της Αλβανίας.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos