Βενεζουέλα ώρα μηδέν: Πρόωρες εκλογές πρότεινε ο Νικολάς Μαδούρο

03 Φεβρουαρίου 2019 12:34

«Η αλλαγή είναι πολύ πολύ κοντά», τόνισε ο Χουάν Γκουαϊδό - Πάνω από 100.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν το Καράκας με κατσαρόλες και πανό, ζητώντας ελευθερία - Για ελιγμό του Μαδούρο μιλούν οι αναλυτές


Πρόωρες εκλογές εντός του 2019 πρότεινε το Σάββατο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αναζητώντας τρόπο να ανατρέψει την απειλεή του Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας.

«Η Συντακτική Συνέλευση καλεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές για αυτήν τη χρονιά (…) Συμφωνώ και τάσσομαι υπέρ αυτής της απόφασης» είπε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στο Καράκας.

Η θητεία των βουλευτών, που εκλέχθηκαν στα τέλη του 2015, λήγει τον Ιανουάριου του 2021. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν στα τέλη του 2020.

Αναλυτές κάνουν λόγο για ελιγμό του Μαδούρο σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τις διεθνείς πιέσεις και την κατακραυγή εναντίον του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εμφανίστηκε σήμερα δημοσίως, για πρώτη φορά μετά τη φερόμενη επίθεση με drones την 4η Αυγούστου, με αφορμή τη συγκέντρωση, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποστηρικτών του, για τα 20 χρόνια από την «μπολιβαριανή επανάσταση».

Φορώντας ένα κόκκινο πουκάμισο, ο Νικολάς Μαδούρο έφθασε το απόγευμα στη λεωφόρο Μπολίβαρ, στο κέντρο του Καράκας, όπου πριν από έξι μήνες εξερράγησαν drones με εκρηκτικά, κοντά στο βήμα, όπου εκείνος βρισκόταν.

Έκτοτε, είχε περιορίσει τις εμφανίσεις του σε κλειστούς και ασφαλείς χώρους, και ορισμένες από τις ομιλίες του προβάλλονταν μαγνητοσκοπημένες από την κρατική τηλεόραση

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos