Τραμπ: Εμμένει στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

05 Φεβρουαρίου 2019 12:45

Σε ομιλία του θα αποκαλύψει τον τόπο και τον χρόνο της δεύτερης συνάντησής του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν


Κάλεσμα για εθνική ενότητα αναμένεται να απευθύνει στην ομιλία του για την κατάσταση του Έθνους ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό για την οποία ερίζουν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», o Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει από τα δύο σώματα του Κογκρέσου να παραμερίσουν τις διαφορές τους καθώς πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας.

Η ομιλία του θα είναι η πρώτη του στο Κογκρέσο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Η Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει ήδη συγκρουστεί με την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία για την χρηματοδότηση του τείχους.

Ο Τραμπ θα επιχειρήσει μία επανεκκίνηση της προεδρία του δίνοντας έμφαση στην οικονομική ενίσχυση και την ασφάλεια των συνόρων.

Στο μέσο της θητείας του κι έχοντας περάσει τον σκόπελο των ενδιάμεσων εκλογών, θα προσπαθήσει να ξανακερδίσει το συναίνεση ζητώντας από το Κογκρέσο να δράσουν από κοινού με τη Γερουσία σε έργα υποδομών.

Το 43% των Αμερικανών εγκρίνουν το έργο του Τραμπ ενώ το 54% το αποδοκιμάζουν.

Σε δημοσκόπηση του Ιανουαρίου για λογαριασμό της Wall Street Journal και του τηλεοπτικού δικτύου NBC, το 50% των ερωτηθέντων κατηγορούν τον Τραμπ για το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών - το περίφημο shutdown- σε σχέση με το 37% που έριχνε την ευθύνη στους Δημοκρατικούς.

Με την διακοπή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επί 35 ημέρες, η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον άφησε περίπου 800.000 εργαζόμενους χωρίς αμοιβή.

Εκτός από τη μετανάστευση, ο Τραμπ αναμένεται να επικεντρωθεί στην ομιλία του σε θέματα εμπορίου, υγειονομικής περίθαλψης και υποδομών, έναν τομέα στον οποίο έχει δηλώσει ότι πιστεύει ότι μπορεί να συνεργαστεί με Δημοκρατικούς. Επιπλέον, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ομιλία για να ανακοινώσει τον χρόνο και τον τόπο για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos