Brexit:Η «Ομάδα των Ανεξάρτητων»... σκάβει το λάκκο στην Τερέζα Μέι

21 Φεβρουαρίου 2019 14:31

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας βρίσκεται αντιμέτωπη με «κύμα» ανταρσίας


Στην «Ομάδα των Ανεξάρτητων» απειλούν την Τερέζα Μέι ότι θα προσχωρήσουν κι άλλοι Συντηρητικοί βουλευτές, εκτός από τις τρεις κυρίες που ανακοίνωσαν χτες ότι εγκαταλείπουν το κυβερνών κόμμα, καθώς διαφωνούν με την συμφωνία του Brexit.

Λίγες ώρες μετά τις άκαρπες συνομιλίες που είχαν στις Βρυξέλλες Μέι και Γιούνκερ -καθώς δεν κατάφεραν να άρουν το αδιέξοδο για την συμφωνία του Brexit- η πρωθυπουργός της Βρετανίας βρίσκεται αντιμέτωπη με κύμα ανταρσίας, το οποίο απειλεί τη συνοχή των Συντηρητικών καθώς πλησιάζει η ημέρα της αποχώρησης του Λονδίνου από την Ε.Ε. (29 Μαρτίου).

Εκτός από τους οκτώ Εργατικούς και τους τρεις Συντηρητικούς βουλευτές που αποφάσισαν να γίνουν «αντάρτες», χείρα φιλίας προς την "Ανεξάρτητη Ομάδα" τείνουν και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής τους, Βινς Κέιμπλ.

«Στο εγγύς μέλλον θα επικεντρωθούμε στο να εξασφαλίσουμε ένα δημοψήφισμα με την επιλογή της παραμονής στην ΕΕ»,τόνισε.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στην Ομάδα των Ανεξάρτητων έχει προσχωρήσει ο «Βρετανός Ομπάμα», Τσούκα Ουμούνα, ο μεγαλύτερος πολιτικός αντίπαλος του Τζέρεμι Κόρμπιν για την ηγεσία των Εργατικών, άλλα επτά πρωτοκλασάτα στελέχη των Εργατικών και τρεις γυναίκες βουλευτές από το κυβερνών κόμμα.

Τα μέλη της «Ομάδας των Ανεξάρτητων» υποστηρίζουν ότι δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά μία μικρή επιχείριση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με το όνομα «Gemini A Ltd», την οποία ίδρυσε ο 37χρονος βουλευτής Gavin Shuker τον Ιανουάριο. Ο πρώην Εργατικός βουλευτής έσκαψε το λάκκο στον Κόρμπιν και προκάλεσε έντονο πονοκέφαλο στην Τερέζα Μέι αφού κατάφερε να ενσωματώσει στην ομάδα του στελέχη πρώτης γραμμής και από τα δύο κόμματα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Τhe Sun».

Η «Ομάδα των Ανεξάρτητων» τάσσεται υπέρ του «Remain» (της παραμονής της Βρετανίας στην ευρωπαική οικογένεια) και οι περισσότεροι από αυτούς στηρίζουν την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit. Χθες, πάντως, ο Τσούκα Ουμούνα, εξέφρασε την ελπίδα πως, μέχρι το καλοκαίρι η «Ομάδα των Ανεξάρτητων» θα έχει συσταθεί σε νέο κόμμα.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos