Times: Ανταρσία στο υπουργικό συμβούλιο της Μέι -Σχεδιάζουν την ανατροπή της, έχουν βρει διάδοχο

24 Μαρτίου 2019 11:57

Η Τερέζα Μέι είναι πλέον ανοιχτά αντιμέτωπη με ανταρσία στο υπουργικό συμβούλιό της, που θέλει ένας μεταβατικός ηγέτης να ολοκληρώσει τη διαδικασία του Brexit.

Τουλάχιστον έξι «πρωτοκλασάτοι» υπουργοί της Μέι θέλουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, να αναλάβει τα ηνία, μέχρι να γίνουν εκλογές. Οι υπουργοί αναμένεται να δώσουν το τελεσίγραφο στη Βρετανίδα πρωθυπουργό τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, απειλώντας με μαζικές παραιτήσεις αν δεν παραιτηθεί, σύμφωνα με τους Times.

Στο μεταξύ, δεν συμφωνούν όλοι στο πρόσωπο του Λίντινγκτον. Ο Τζέρεμι Χαντ, υπουργός Εξωτερικών, διαφωνεί, επειδή φοβάται πως ο αντιπρόεδρος θα καταλήξει σε συμφωνία με τους Εργατικούς, αναφορικά με την τελωνειακή ένωση. Από την άλλη και ο Μάικλ Γκόουβ φαίνεται διατεθειμένος να διαδεχθεί την Μέι και ήδη οργανώνει ομάδα για την προώθησή του.

Ελάχιστοι σύμμαχοι έχουν απομείνει πλέον στη Μέι και αυτοί, σύμφωνα με τον Guardian, το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησαν μια απέλπιδα προσπάθεια να ενισχύσουν τη θέση της πρωθυπουργού. Προειδοποίησαν βουλευτές των Τόρις ότι αν η Μέι αναγκαστεί να παραιτηθεί, τότε θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ όλα αυτά θα διασπάσουν το κόμμα.

Ολα δείχνουν όμως ότι η Μέι διανύει τις τελευταίες ημέρες της πρωθυπουργίας της. Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Τζορτζ Φρίμαν, βουλευτής των Συντηρητικών και πρώην σύμβουλος της Μέι: «Φοβάμαι πως όλα τελείωσαν για την πρωθυπουργό. Εκανε το καλύτερο που μπορούσε. Αλλά σε όλη τη χώρα μπορείς να δεις την οργή», είπε.

Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου το Σάββατο, κατά του Brexit, ζητώντας νέο δημοψήφισμα.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos