Γέφυρες στον Μακρόν ρίχνει η ιταλική Kεντροαριστερά

17 Απρίλιος 2019 12:22

Γέφυρες με το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν και άλλες φιλοευρωπαΐκές δυνάμεις στη νέα ευρωβουλή υποσχέθηκε να χτίσει ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) της Ιταλίας.

Ο νέος γραμματέας του PD, Νικόλα Τζινγκαρέτι, διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν θα σχηματίσει κοινή ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο με το LREM του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά ένα στέλεχος του τελευταίου, η Κατερίνα Αβάντσα, περιλαμβάνεται στη λίστα υποψηφίων της ιταλικής κεντροαριστεράς για τις ευρωεκλογές του Μαϊου -σαφής ένδειξη της βούλησης για μετεκλογική συνεργασία των δύο πλευρών.

Παρουσιάζοντας το εκλογικό μανιφέστο του PD ενόψει των ευρωεκλογών ο Ζινγκαρέτι είπε ότι είναι σε επαφές με το LREM του Μακρόν, αλλά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα παραμείνει στην παράταξη των Σοσιαλδημοκρατών στην ευρωβουλή κι υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν την απειλή των εθνολαϊκιστών ευρωσκεπτικιστών, που αναμένεται να ενισχύσουν τη δύναμή τους στις κάλπες.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos