Ο Ερντογάν τα βάζει και με μέλη του κόμματός του για τις ήττες σε Aγκυρα και Κωνσταντινούπολη

27 Απριλίου 2019 18:19

Αντιμέτωπος με εσωκομματικούς αντιπάλους βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες εβδομάδες μετά από τις εκλογικές ήττες στην πρωτεύουσα Αγκυρα, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη.

Τόσο ο Ερντογάν, όσο και οι υποστηρικτές του αποδίδουν τις ήττες που υπέστησαν σε εκλογική νοθεία από άγνωστες ομάδες, ενώ διεξάγουν δικαστικό αγώνα για την ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα βέλη του και εντός του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, AKP, του κόμματός του, επιρρίπτοντας ευθύνες σε μέλη του για την ήττα.

“Καθώς μαχόμαστε έξω από το κόμμα, πρέπει να πω ότι έχουμε ανθρώπους που μας κάνουν ζημιά κι από το εσωτερικό,” είπε ο Ερντογάν στην διάρκεια ομιλίας του σε υποστηρικτές του κόμματος του. Ο ίδιος ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στα ονόματα των εσωτερικών εχθρών του.

 “Αυτό που συμβαίνει σε κάθε επαρχία και σε κάθε εκλογική περιφέρεια, το έχουμε πληροφορηθεί, Τα γνωρίζουμε όλα…, για το μέλλον αυτού του κόμματος θα αποδώσουμε ευθύνες. Δεν θα τους κουβαλάμε στην πλάτη μας,” είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν.

Ο Ερντογάν διατήρησε την ηγεμονία του στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, καθώς συγκέντρωσε υψηλό ποσοστό σε εθνικό επίπεδο, έχασε όμως δήμους κλειδιά που πήγαν στην αντιπολίτευση έπειτα από δεκαετίες, όπως εκείνον της Κωνσταντινούπολης και της Αγκρυας.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos