Σύζυγος Ρώσου ολιγάρχη (πρώην υπουργού του Πούτιν) πλήρωσε 135.000 λίρες για να γευματίσει με την Τερέζα Μέι

01 Μαϊος 2019 12:57

Πόσο κοστίζει μια νύχτα με την Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και μέλη του υπουργικού της συμβουλίου, σε πεντάστερο ξενοδοχείο του Λονδίνου;

Σύμφωνα με την DailyMail, αν είσαι σύζυγος Ρώσου ολιγάρχη, θα πρέπει να καταβάλεις 135.000 λίρες. Η σύζυγος του Βλαντιμίρ Τσερνάκιν, που στο παρελθόν υπήρξε υπουργός στις πρώτες κυβερνήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, βρέθηκε στην προνομιακή αυτή θέση αφότου κέρδισε σε δημοπρασία με έπαθλο δείπνο με την Τερέζα Μέι, που διοργανώθηκε το περασμένο διάστημα από το κόμμα των Τόρις στη Βρετανία.

Η κυρία Λιουμπόβ Τσερνάκιν έχει δωρίσει στο Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας τα τελευταία επτά χρόνια σχεδόν 1 εκατ. βρετανικές λίρες μέσω αντίστοιχων εκδηλώσεων. Από το κόμμα της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, επιμένουν βέβαια πως ο ολιγάρχης δεν αποτελεί πλέον σύμμαχο του Πούτιν και ότι η σύζυγός του είναι Βρετανή πολίτης εδώ και κάποιο διάστημα.

Οι κυρίες της κυβέρνησης με τον Ρώσο ολιγάρχη
Το δείπνο κυριών, στο οποίο εκτός από την Τερέζα Μέι συμμετείχαν και έξι μέλη της κυβέρνησης, έγινε τη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε στο Instagram γενική γραμματέας του υπουργείου οικονομικών Λιζ Τρας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο κοντά στο Μπάκιγχαμ. Για την ώρα, σύμφωνα με την DailyMail, ούτε η Ντάουνινγκ Στριτ, ούτε όμως και το Συντηρητικό κόμμα θέλησαν να σχολιάσουν κάτι για τη συνάντηση αυτή, την οποία και χαρακτηρίζουν προσωπική.

Φωτογραφία από το δείπνο της Τεράζα Μέι (κέντρο) με την Λιουμπόβ Τσερνάκιν (στα αριστερά της) σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου / Φωτογραφία: Instagram / elizabeth.truss.mp
Η βρετανική εφημερίδα ωστόσο επιμένει πως το δείπνο ήταν αποτέλεσμα της δωρεάς της συζύγου του Τσερνάκιν. Το πρώτο πιάτο ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και την κυρία Λιουμπόβ περιελάμβανε σπαράγγια, ενώ για το κυρίως οι συνδαιτημόνες απόλαυσαν μοσχάρι Γουέλινγκτον. «Στην αρχή έμοιαζε με σύγκληση υπουργικού συμβουλίου, όμως έπειτα από κάμποσα ποτήρια κρασί η ατμόσφαιρα έγινε πιο χαλαρή» αναφέρει πρόσωπο που βρισκόταν στο γεύμα.

Εκτός από τις 135.000 λίρες και το δείπνο με την Τερέζα Μέι, η σύζυγος του Ρώσου ολιγάρχη έχει δωρίσει 20.000 προκειμένου να γευματίσει με των επικεφαλής των συντηρητικών στη Σκοτία και 30.000 για ένα δείπνο με τον υπουργό Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκάβιν Γουίλιαμσον.

Το γεγονός έρχεται πέντε χρόνια μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και του Μπόρις Τζόνσον, όταν αποκαλύφθηκε πως η κυρία Τσερνάκιν είχε καταβάλει 160.000 λίρες σε αντίστοιχη δημοπρασία προκειμένου να παίξει τένις μαζί τους. Οι αντιδράσεις δεν αφορούν στην ίδια την δωρεά, η οποία φαίνεται να ακολουθεί τη νόμιμη οδό, αλλά τις σχέσεις της κυβέρνησης με έναν επιχειρηματία από το στενό περιβάλλον του Πούτιν. Συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα την ώρα που η κυβέρνηση – επίσημα τουλάχιστον – φαίνεται να σκληραίνει τη στάση της έναντι της Μόσχας.

Πριν πέντε χρόνια, ο Κάμερον κατηγορήθηκε για υποκρισία καθώς την ώρα που έπαιζε τένις με την κυρία του κυρίου ολιγάρχη, εμφανιζόταν φανατικός υπέρμαχος των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για το θέμα της Κριμαίας. Αντίστοιχα, σήμερα η Τερέζα Μέι έχει καταφερθεί πολλάκις με τα πιο αυστηρά λόγια κατά του Κρεμλίνου, με αφορμή κυρίως την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ.

Ο Βλαντιμίρ Τσερνάκιν υπήρξε στο υπουργός οικονομικών επί προεδρίας του Βλαντιμίρ Πούτιν μεταξύ του 2000 και του 2002.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos