Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: «Η Ευρώπη έχει εχθρούς -Τους ακροδεξιούς λαϊκιστές και τους εθνικιστές»

15 Μαϊος 2019 12:25

Στο φαινόμενο της ακροδεξιάς που τα ποσοστά της ανεβαίνουν όλο ένα και περισσότερο σχολίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Για πρώτη φορά από τη δημιουργία της έχουμε εχθρούς της Ευρώπης, ανθρώπους που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη, αυτό είναι ο λαϊκισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Euronews ο Πιερ Μοσκοβισί. Σημειώνεται, ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος συμμετέχει στη συζήτηση του Euronews στο Παρίσι με θέμα, «Europe: Popular or populist?».

Τα ζητήματα της ανόδου του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού αναφέρθηκαν στη συζήτηση από τους ομιλητές και από τον Μοσκοβισί, ο οποίος εξέφρασε φόβους για το μέλλον της Ε.Ε. Υπό το πρίσμα των προβλέψεων για την επιτυχία των ευρωσκεπτικιστών στις προσεχείς ευρωεκλογές, ο Πιερ Μοσκοβισί αναμένει ότι «εάν οι λαϊκιστές ενωθούν κι αν όσοι υποστηρίζουν την Ευρώπη είναι διχασμένοι… αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα για τη νίκη των λαϊκιστών», τους οποίους χαρακτήρισε «εθνικιστές και ακροδεξιούς».

Το ότι η ακροδεξιά καλπάζει στην Ευρώπη άλλωστε φανερώνει και το γεγονός ότι εκπροσωπείται πλέον σε 23 από τα 28 κοινοβούλια των μελών της ΕΕ.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr