BBC: Ερχονται νέες παραιτήσεις υπουργών από την κυβέρνηση της Μέι

23 Μαϊος 2019 11:40

Με νέες παραιτήσεις θα έρθει αντιμέτωπη η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του BBC, Βρετανοί βουλευτές αναμένεται να παραιτηθούν ακολουθώντας το παράδειγμα της Αντρεα Λίντσομ, της υπουργού που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο. Η Λίντσομ υπέβαλε το βράδυ της Τετάρτης (22/05) την παραίτησή της δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την προσέγγιση που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στη διαδικασία της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η εκπομπή αυτή ενημερώθηκε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις υπουργών», μετέδωσε η εκπομπή του BBC Today, την ώρα που Times γράφουν ότι η Μέι θα παραιτηθεί πιθανώς και την Παρασκευή (23/05).

Οπως ανέφερε η Λίντσομ στην επιστολή παραίτησής της προς την Τερέζα Μέι αναφέρονταν τα εξής: «Δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή μας μπορεί να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», του Ιουνίου του 2016 και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit.

Η Λίντσομ, η οποία είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ του Brexit, κάλεσε την Τερέζα Μέι «να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας». «Επομένως, με μεγάλη μου λύπη και με βαριά καρδιά παραιτούμαι από την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos