Ο Ντουτέρτε «ξαναχτυπά»: Στο παρελθόν ήμουν γκέι αλλά «θεράπευσα τον εαυτό μου» με όμορφες γυναίκες

02 Ιουνίου 2019 13:12

Ακόμα μια ρατσιστική δήλωση από τον αμφιλεγόμενο ηγέτη


Ακόμη μια σουρεαλιστική (και βαθιά ρατσιστική) δήλωση πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο πρόεδρος των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Κατά την πρόσφατη ομιλία του σε μια εκδήλωση στην Ιαπωνία, ο αμφιλεγόμενος ηγέτης είπε στο κοινό ότι ήταν κάποτε ομοφιλόφυλος, αλλά ότι «θεράπευσε τον εαυτό του» με όμορφες γυναίκες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ, ο Ντουτέρτε έκανε την παραπάνω δήλωση σε εκδήλωση στο Τόκιο, την οποία διοργάνωσε η τοπική κοινότητα Φιλιππινέζων.

Επιχειρώντας να «κοροϊδέψει» έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του, τον γερουσιαστή Αντόνιο Τριλάνες τον Δ', ο Ντουτέρτε ισχυρίστηκε ότι «ένας γκέι» του είπε κάποτε πως οι χειρονομίες του αντιπάλου του φανέρωναν ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Το καλό είναι ότι εγώ και ο Τριλάνες έχουμε κάτι κοινό. Όμως εγώ θεράπευσα τον εαυτό μου. Όταν άρχισα να βγαίνω με την πρώην γυναίκα μου, την Ελίζαμπεθ Ζίμερμαν, σκέφτηκα: "αυτό ήταν". Και έτσι έγινα ξανά άντρας».

Ο Ντουτέρτε ολοκλήρωσε την ομιλία του προσκαλώντας διάφορες γυναίκες στην σκηνή για να τον φιλήσουν. «Καταρχάς, δεν πρέπει να είστε παντρεμένες. Δεύτερον, να είστε ενήλικες», είπε, σύμφωνα με το CNN Philippines. Ο 71χρονος ηγέτης τότε άρχισε να δείχνει με το δάχτυλο τις γυναίκες που ήθελε να ανέβουν μαζί του στην σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η τρέχουσα σύντροφος του προέδρου, Χάνιλετ Αβανσένα, στην οποία είχε αναφερθεί νωρίτερα ως «η μία και μοναδική γυναίκα της ζωής μου»

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos