Ευρωπαίοι διπλωμάτες: Brexit δίχως συμφωνία το βασικό σενάριο του Μπόρις Τζόνσον

06 Αυγούστου 2019 11:23

Ολο και πληθαίνουν τα σενάρια ότι το κεντρικό σενάριο του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον είναι ένα Brexit χωρίς συμφωνία δίχως επαναδιαπραγματευθεί.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες στην εφημερίδα «The Guardian», κάτι το οποίο αρνήθηκε ωστόσο ανώτερη κυβερνητική πηγή λέγοντας πως η Βρετανία είναι «έτοιμη και πρόθυμη» να συνάψει μια συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit.

«Ηταν σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άλλο σχέδιο», δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα, έπειτα από μια συνάντηση ανάμεσα στον Ντέιβιντ Φροστ, τον νέο επικεφαλής των συμβούλων της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν την Ευρώπη, και Ευρωπαίους διπλωμάτες.
«Δεν υπάρχει πρόθεση για διαπραγμάτευση, κάτι που θα απαιτούσε ένα σχέδιο», φέρεται ότι δήλωσε ο διπλωμάτης. «Η μη συμφωνία φαίνεται τώρα ότι είναι το κεντρικό σενάριο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου».

Αμεση αντίδραση: «Θέλουμε μια συμφωνία για το Brexit»
Ωστόσο ανώτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε μετά το δημοσίευμα πως η Βρετανία είναι «έτοιμη και πρόθυμη» να συνάψει μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Θέλουμε μια συμφωνία. Είναι λυπηρό το ότι δεν θέλουν να διαπραγματευθούν μαζί μας», δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί.

«Το γεγονός ότι η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε τρεις φορές με ευρεία διαφορά από την Βουλή των Κοινοτήτων σημαίνει ότι, αν πρόκειται να υπάρξει μια συμφωνία, πρέπει να είναι έτοιμοι να επαναδιαπραγματευθούν. Εμείς είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να το κάνουμε».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos