Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BBC: Ο Μπόρις Τζόνσον ίσως προκηρύξει σύντομα πρόωρες εκλογές στη Βρετανία

02 Σεπτεμβρίου 2019 11:42

Το ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, είναι μια από τις επιλογές που φέρεται να εξετάζει ο Μπόρις Τζόνσον.

 

Σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ, ο Τζόνσον που δέχεται ασφυκτική πίεση από την αντιπολίτευση, η οποία ετοιμάζεται για μάχη αύριο στη Βουλή, εξελέγη από τους Τόρηδες με την υπόσχεση να οδηγήσει την Βρετανία εκτός της ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ό,τι κι αν γίνει, κι αν οι βουλευτές του φράξουν αυτή την εβδομάδα τον δρόμο προς το Brexit -ειδικά ένα άτακτο Brexit- «ίσως επιλέξει να πατήσει το κουμπί για άλλη μια προεκλογική εκστρατεία (...) Ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την πολύ μικρή πλειοψηφία του ακούγεται ως ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να προκηρύξει εκλογές, αν παραστεί η ανάγκη», σημείωσε η ίδια.«Δεν είναι καθόλου βέβαιο, αλλά δεν είναι απίθανο, εντός ημερών, να μας ζητηθεί όλων να πάμε ξανά στις κάλπες», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον απειλεί με αποπομπή τους αντάρτες βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος
Ο Μπόρις Τζόνσον, που έχει προκαλέσει οργή στη Βρετανία με το λουκέτο στη Βουλή για πέντε εβδομάδες, απείλησε με αποπομπή από το Συντηρητικό Κόμμα όσους βουλευτές ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης στο σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο που αποβλέπει στο να εμποδίσει ένα άτακτο Brexit. Υψηλόβαθμη πηγή από το γραφείο των στελεχών των Τόρηδων που είναι αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας στο κοινοβούλιο — τους λεγόμενους whips — δήλωσε στους βουλευτές ότι δεν θα τους επιτραπεί να είναι υποψήφιοι του Συντηρητικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές ή να παραμείνουν τώρα στις τάξεις του κόμματος στο κοινοβούλιο αν ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης όσον αφορά το Brexit.

«Όποιος ψηφίζει κατά της κυβέρνησης, λαμβάνει μια θέση στην οποία ψηφίζει για να υπονομεύσει την διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον, πρώην επικεφαλής των whips, στην εκπομπή Good Morning Britain του ITV, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ σοβαρά αυτό και τις συνέπειές του», σημείωσε.«Πιστεύω ότι αν αυτοί (η κυβέρνηση) θεωρήσουν ότι είναι αρκετά σοβαρό, ότι υπονομεύει τη θέση του έθνους και τη θέση του πρωθυπουργού, αν λάβουν αυτήν την απόφαση θα είναι η σωστή απόφαση. Αν αυτό είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr