Έκτακτο: Έτοιμη η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας για το Brexit

16 Οκτωβρίου 2019 20:07

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ελπίζει πως μια συμφωνία για το Brexit έχει οριστικοποιηθεί και πως αυτή μπορεί να υπογραφεί αύριο Πέμπτη.


Μια προσωρινή τεχνική συμφωνία για το Brexit μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη στις Βρυξέλλες απόψε και αναμένει μια «συνολική υποστήριξη» από την κυβέρνηση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

 

«Οι ισότιμοι όροι και το θέμα των τελωνειακών ελέγχων έχουν συμφωνηθεί. Συναίνεση από τη συνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας κάθε τέσσερα χρόνια», είπε ευρωπαίος αξιωματούχος.

Διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε ότι πράγματι έτσι συμβαίνει, με μόλις κάποιες συνομιλίες να εκκρεμούν για το καθεστώς του ΦΠΑ.

«Επιπλέον μια συνολική υποστήριξη από τη βρετανική κυβέρνηση είναι απαραίτητη για να ξεκινήσουν όλα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Τουσκ: Τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε αν θα έχουμε Brexit με συμφωνία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ελπίζει πως μια συμφωνία για το Brexit έχει οριστικοποιηθεί και πως αυτή μπορεί να υπογραφεί αύριο Πέμπτη.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι είναι πιθανή μια συμφωνία για το Brexit

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη στους κορυφαίους υπουργούς του ότι υπάρχει πιθανότητα επίτευξης μιας νέας συμφωνίας για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η συμφωνία δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν ακόμη θέματα που εκκρεμούν προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία, και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Ο πρωθυπουργός έκανε μια ενημέρωση στο υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με την πρόοδο στις εν εξελίξει συνομιλίες για το Brexit, είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να εξασφαλιστεί μια καλή συμφωνία αλλά ακόμη δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο και ότι παραμένουν θέματα που εκκρεμούν», είπε ο εκπρόσωπος.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos