Επιχείρηση των ΗΠΑ κατά του αρχηγού του ISIS -Πληροφορίες ότι είναι νεκρός

27 Οκτωβρίου 2019 11:47

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες ότι ο αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ενώ αναμένεται μια «σημαντική ανακοίνωση» από τον Ντόναλντ Τραμπ σήμερα.


Ο αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι εκτιμάται ότι σκοτώθηκε σε έφοδο του αμερικανικού στρατού που έγινε στη βορειοδυτική Συρία το Σάββατο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο του υπουργείου Αμυνας και άλλη μία πηγή, που επικαλείται το CNN. Αμφότερες οι πηγές επισήμαναν ότι η επίσημη επιβεβαίωση εκκρεμεί ενώ γίνεται τεστ DNA και βιομετρικά τεστ.

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο άμυνας, φαίνεται πως ο Μπαγκντάντι ενεργοποίησε ένα γιλέκο με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της εφόδου. Η CIA βοήθησε στον εντοπισμό του αρχηγού του ISIS, συμπλήρωσε η ίδια πηγή. Πρώτο το Newsweek είχε μεταδώσει ότι εκτιμάται πως ο Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ενώ ο Λευκός Οίκος προανήγγειλε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει μια σημαντική ανακοίνωση σήμερα. Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε στο CNN ότι η ανακοίνωση έχει σχέση με τα εξωτερικά ζητήματα.
Eίναι αυτό, το βίντεο της αμερικανικής επιχείρησης κατά του ηγέτη του ISIS;

Δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν οι πληροφορίες για την φερόμενη εξόντωση του αρχηγού του ISIS και άρχισε να κάνει το γύρο του Διαδικτύου ένα βίντεο που φέρεται να καταγράφει τις τελευταίες στιγμές της αμερικανικής επιχείρησης με στόχο του κρησφύγετο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο φέρεται να καταγράφει μα αμερικανική αεροπορική επίθεση στο χωριό Μπαρίσα της επαρχίας Ιντλίιμπ τη νύχτα του Σαββάτου. Στις εικόνες καταγράφονται ισχυρές εκρήξεις, που φωτίζουν το νυκτερινό ουρανό, προτού πέσει μαύρο, ενώ ακούγονται στο βάθος αρκετές φωνές να φωνάζουν «Αλλάχου Άκμπαρ».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, εννέα τζιχαντιστές προκείμενοι στο «Ισλαμικό Κράτος» σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από πυρά οκτώ ελικοπτέρων εναντίον ενός σπιτιού και ενός οχήματος στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα. «Τα πυρά είχαν στόχο ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα, όπου βρίσκονταν ομάδες που πρόσκεινταν στο ΙΚ», επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ούτε να διαψεύσουμε την παρουσία του Μπαγκντάντι» στην περιοχή αυτή, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν, την επιχείρηση διεξήγαγαν «πιθανώς» ελικόπτερα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών, τον οποίο έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν το ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ. «Τα αεροπλάνα πετούσαν σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, προκαλώντας μεγάλο πανικό στους ανθρώπους», περιέγραψε από την πλευρά του ο Άχμεντ αλ Χασάουι, ένας Σύρος εσωτερικά εκτοπισμένος που ζει στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί κοντά στο Μπαρίσα. «Η επιχείρηση διήρκησε τουλάχιστον ως τις 03:30 τα ξημερώματα, διευκρίνισε.

Την ίδια ώρα δημοσιογράφος του NBC ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter εικόνες από την περιοχή που έλαβε χώρα η επιχείρηση.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos